Chalet


In de lommerrijke tuin van Residence Rhenen wacht u een verrassing. Hier ligt het Zwitserse Chalet. Bijzonder als bruidssuite met een woonkamer met openhaard en een romantische badkamer met jacuzzi. Het Chalet is bovendien te reserveren voor informele meetings, High Tea’s, selecte diners of kleine feesten (tot max. 30 personen).

Foto’s
Voor een sfeerimpressie kunt u het fotoalbum van Het Chalet bekijken.

Faciliteiten Chalet
• Privé terras
• Openhaard
• Bijzonder

Faciliteiten locatie Residence Rhenen
Restaurant op locatie
• Gratis (voldoende) parkeergelegenheid
• 7.0 km (8 autominuten) van snelweg A12
• 12.0 km (11 autominuten) van snelweg A15
• 3.0 km (5 autominuten) naar Station Veenendaal Centrum

Bekijk onze fotogallerij.

Historie
1904 Dhr. van Hardeveld had het idee om op deze mooie locatie een hotel te realiseren. Hij start in 1904 met de bouw. Het hotel zal de naam “Hotel Berg en Bosch” gaan dragen.
1906 In dit jaar werd het Hotel geopend. Het werd veelal gebruikt door welgestelde mensen. Het hotel was één van de eerste hotels met stromend water (op bepaalde momenten van de dag).
1940 De enige zoon van de dhr. van Hardeveld maakt de keuze om niet verder te gaan met de exploitatie van het hotel. En zo komt het hotel in handen van een Zwitserse eigenaar, genaamd dhr. Frisch. Deze man gaat het hotel van af nu runnen. Gelijk in het eerste jaar (1940) confisqueren de Duitsers het hotel. 5 jaar later (21 april 1945) voltrekt zich een catastrofe, bij vertrek steken de Duitsers het hotel in brand. Zo wordt een stukje nostalgie verwoest.
1945 Dhr. Frisch enigszins aangeslagen, gaat niet “bij de pakken neerzitten”. Hij bouwt op de plaats van het hotel een prachtig Zwitsers Chalet, dat er op de dag van vandaag nog staat.