Nieuws

Proef ’t seizoen – WILDKAART

Frissere avonden en prachtige herfstkleuren in en rondom de bossen van Residence Rhenen. De dagen worden korter en dus zitten wij graag langer aan tafel. Culinair Nederland kijkt uit naar dit moment; het wildseizoen is aangebroken!
Iedere fijnproever weet dat het wildseizoen iets speciaals heeft. Genieten van de heerlijkste wildgerechten met bijpassende rode wijn van de wijnkaart of lekker een donker biertje.

Nieuwe smaken op de menukaart

Vanaf 17 oktober is onze (h)eerlijke nieuwe menukaart weer terug te vinden in Restaurant de Rotisserie. Naast de à la carte gerechten kunt u bij ons ook kiezen voor diverse wildspecialiteiten. Onze chef kok heeft zich wederom laten leiden door het culinaire wildseizoen.
Kom genieten van onze wildkaart en proef de smaken van de natuur. Bij Restaurant de Rotisserie kunt u diverse wildsoorten proeven:

Kleinwild zoals Fazant
Waterwild zoals gans
Grofwild zoals wild zwijn of hert

Wat dat inhoudt? Wild is het hele jaar door verkrijgbaar, alleen niet elk soort tegelijk. Daarnaast is het jagen op kleinwild, zoals haas en fazant, maar een korte tijd toegestaan. Gefokt wild is het jaar rond verkrijgbaar, maar het belangrijkste verschil is dat de smaak hiervan veel subtieler is. Het karakteristieke ontbreekt. En daarom is het nú genieten geblazen.

Wild kan op verschillende manieren bereidt worden. Gebakken, gegrild, gestoofd – het is eenvoudig al lekker om te eten.
Maar wist u dat het ook van invloed is wat het dier zelf eet? Een ree die tot aan de jacht vrij in de natuur loopt en kruiden eet, smaakt daardoor veel rijker. En een houtduif die heeft kunnen smikkelen van vlierbessen, is zoetig van smaak en heeft veel roder vlees. Daarom is dit dé tijd dat wij extra van wild genieten. Komt u proeven?

Een tafel reserveren tijdens dit culinaire seizoen bij Restaurant de Rotisserie?

Geniet van de heerlijke wildkaart bij Restaurant de Rotisserie. Mis het niet en reserveer hier alvast uw tafel.
Ook kunt u nog reserveren voor het spectaculaire BIER & WILD event.

 

World Oceans Day

Residence Rhenen. Good Fish Foundation

Vier de World Oceans Day op 8 juni 2019 bij Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie –

Op 8 juni wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. Een dag die in het teken staat van oceanen met gezonde visbestanden. Reserveer nu een tafel voor het World Oceans Diner op 8 juni a.s. in Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie.

Oceanen nemen 72% van het totale oppervlak in, bijna 3 miljard mensen zijn van vis afhankelijk voor hun voedsel. Duurzame visproductie is een van de manieren om zuinig om te gaan met wat de zee ons geeft. Veel restaurants geven gehoor aan de oproep van Good Fish Foundation om op deze dag een World Oceans Diner te serveren. Een diner met alleen duurzame vis, gecontroleerd door de milieuorganisatie.

Photoshoot bij Residence Rhenen. © Sebastiaan Rozendaal

In restaurants wordt veel vis gegeten maar die is zeker niet altijd duurzaam gevangen of gekweekt. Niet duurzame, “rode” vis, is vis waar het slecht mee gaat. Dus ​die overbevist is, of gevangen met schadelijke technieken. Schadelijke vistechnieken zijn maken koraalriffen kapot of hebben dolfijnen en schildpadden als bijvangst. Moet je dan helemaal stoppen met vis eten? Nee, er zijn nog genoeg visbestanden die gezond zijn en die je met een goed geweten kunt eten. In de gratis VISwijzer app van Good Fish Foundation en het Wereld Natuur Fonds staat welke vis wel of niet duurzaam is. 

Op zaterdag 8 juni presenteert Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie – een culinair World Oceans Day Menu.

Photoshoot bij Residence Rhenen. © Sebastiaan Rozendaal

World Oceans Day Menu

Regenboog forel | Japans | yuzu | lotus wortel | parels aceto balsamico
*.*.*
Crème soep van rode biet | schelvis | crème fraiche
*.*.*
Wijting | brandade | venkel | beurre blanc sereh
*.*.*
Aardbei | romanoff | basilicum | vanille | chocolade

3 gangen €36.50
4 gangen €43.50

Reserveren voor het World Oceans Day menu?

Ben je ten Huwelijk gevraagd?

Origineel huwelijksaanzoek, en nu verder?

huwelijksaanzoek residence rhenen

Een origineel huwelijksaanzoek en inspiratie opdoen? Van plan om je partner ten huwelijk te vragen? Lees dit artikel dan verder.

Ben je al ten huwelijk gevraagd, van harte gefeliciteerd, je leeft in de zevende hemel!
Nu de tweede grote vraag – na het aanzoek – waar moet je mee beginnen?

Het huwelijksaanzoek, hoe ziet dat eruit?

Elke bruid in spé wilt graag vertellen over haar romantische en speciale huwelijksaanzoek. Oftewel, tijdens het ontbijt of tijdens de je favoriete serie een opmerking als ,,Schat, heb je weleens nagedacht over trouwen” mag daarom niet eens bestempeld worden als ‘huwelijksaanzoek’.
Wat zijn haar verwachtingen, ongetwijfeld heeft ze wel eens een paar hints gegeven. Zal ze verrast zijn, hoe zal ze reageren en hoe hoort het eigenlijk zijn vragen die jij als haar partner zich moet afvragen.

Je wilt toch dat ze JA zegt tijdens je huwelijksaanzoek, en dat ze zich op haar gemak voelt.
We denken nu even aan het huwelijksaanzoek tijdens een grote NBA- basketbalwedstrijd, alle ogen waren gericht op hem en haar.

Pas je idee aan op wat je partner leuk vindt, houd ze wel van de aandacht en vindt ze het geen probleem om in het middelpunt van de aandacht te staan? Maak daar dan gebruik van.

Leg je perfecte huwelijksaanzoek vast!

Zorg dat je je foto -of videocamera bij de hand hebt. Zo kunnen jullie aan het thuisfront laten zien hoe romantisch het was. Heb je wel om haar hand gevraagd bij je schoonvader..? Ouderwets of bijzonder! Ook leuk is een loveshoot en vraag haar ergens tijdens de shoot ten huwelijk, Melissa Ouwehand kan je hier goed bij helpen.

Bijzondere manieren om haar ten huwelijk te vragen

Natuurlijk zijn dit enkel ideeën, leuk is om haar op je eigen persoonlijke manier ten huwelijk te vragen.

1. Tijdens oud & nieuw 2016 doet deze Lentenaar een origineel huwelijksaanzoek met lichtletters.

2. Vraag je partner ten huwelijk bij een knisperend haardvuur in het romantische chalet.

ten huwelijk vragen

3. Na een heerlijke boswandeling neerstrijken in De Rotisserie. Zorg voor bloemen en een glas Champagne en blijf het huwelijksaanzoek uitstellen tot aan de cappuccino. Laat haar cappuccino versieren (bestrooien met cacaopoeder) met je aanzoek. Surprise!

4. Liefde gaat door de maag, na een winterse wandeling een kop warme chocomelk met slagroom en de beste taart ever nuttigen in Restaurant de Rotisserie! Laat er zo’n gezellig ‘wil je met me trouwen’-slingertje of vlaggetje inprikken en je hebt een onweerstaanbaar huwelijksaanzoek.

Heb je haar al ten huwelijk gevraagd, en nu verder?

Waar moet je mee beginnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld.

Je gaat trouwen 12 tot 8 maanden:

  • Kies een mogelijk trouwdatum, wellicht ben je flexibel en kan je hierover in gesprek gaan met je locatie
  • Maak een voorlopige gastenlijst
  • Is er een thema?
  • Save-the-date en kondig je bruiloft aan
  • Budget bepaling
  • Gemeentehuis of wellicht trouwen in een bos
  • Inpiratie opdoen: de trend DIY
    DIY maakt een bruiloft voor iedereen betaalbaar en leuk! Met een DIY thema geef je ook meteen een persoonlijk tintje aan je bruiloft. Doe alvast inspiratie op!
  • Maak een draaiboek
  • Oriënteer je tijdens de top trouwlocatie route op zondag 14 april 2019

Inspiratie voor je huwelijk bij Residence Rhenen

Het belooft weer een mooi jaar te worden op het gebied van trouwen. We hebben de trends voor de bruiloft thema’s voor je op een rij gezet.

Persoonlijk

De afgelopen jaren zagen we dat de bruiloften bij Residence Rhenen steeds vaker waren geïnspireerd door pinterestborden, maar in 2019 gooien we het roer om. Bruidsparen willen steeds vaker een bruiloft die laat zien wie zij zijn. Alles wordt persoonlijker. Persoonlijke details zullen dan ook als decoratie worden gebruikt.

Vintage

Nieuw? Nee! Vintage bruiloften hadden we in 2016 ook al heel veel, maar we gaan er gewoon weer lekker mee verder. Je kunt dus blijven uitpakken met oude koffertjes, fotolijstjes, een kanten lintje in je bruidsboeket en oude meubels.

Plaats als thema

In 2016 gaan we zien dat belangrijke plaatsen voor het bruidspaar een steeds grotere rol gaan spelen tijdens hun bruiloft. Als een bruid bijvoorbeeld ten huwelijk is gevraagd in Parijs, dan krijgt de bruiloft een Parijs tintje waarbij de Eiffeltoren natuurlijk niet mag ontbreken.

Duurzame vis bij restaurant in Rhenen

Duurzame vis op de menukaart van Restaurant de Rotisserie te Rhenen.

Op de menukaart van Restaurant de Rotisserie zijn alle visgerechten voorzien van een beoordeling op basis van de viswijzer. Een beoordeling van vis, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Residence Rhenen, Restaurant in Rhenen vervult een ambassadeursrol door het creëren van bewustzijn. ‘Goede’ vis op de menukaart om de transitie naar een duurzaam visaanbod te stimuleren.

Restaurant de Rotisserie gelegen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug te Rhenen draagt bij aan ‘Chefs voor Goede Vis’. Duurzame vissoorten op de menukaart en geen vis van ver weg, het beperken van de food miles. ,,Bij de samenstelling van de menukaart wordt er gekeken naar duurzame vis. Vis met een MSC- of ASC-certificering, biologisch gekweekte vis of ‘groene’ vis op de Viswijzer. Tevens wordt er gekeken naar de herkomst en de vangst- of kweekmethode’’, aldus de chefkok.

De Viswijzer zet zich in voor meer kennis en informatie over duurzaam gevangen vis bij chefkoks. Het doel is om duurzame vis in steeds meer restaurants op de menukaart te krijgen. Bekijk de menukaart van Restaurant de Rotisserie te Rhenen.

Zelf een ‘Good Fish Dish’ bereiden met schelvis?

Crèmesoep van rode biet met schelvis

500 gram rode bieten
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 st schelvis à 60 gram
100 gram creme fraiche
50 gram boter
80 ml olijfolie
1 liter groentebouillon
½ bos kervel
1 bakje vene cress

Bereiding

Schil de rode bieten en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en bak hier de bieten met de ui en knoflook in, totdat de uitjes glazig zijn.
Giet de groentebouillon erbij en laat koken. Als de bieten gaar zijn, kan de soep gepureerd worden in de blender.
Pureer daarna de olie met de kervel en zeef deze.
Klop de crème fraîche luchtig met een garde.
Bak de schelvis om en om in de boter tot deze gaar is.
Leg de schelvis in een diep bord en maak een quenelle van de crème fraîche.
Leg 1 takje vene cress op de quenelle en druppel de olie hier omheen.
Schenk de soep aan tafel in het bord.

Geniet van uw ‘Good Fish Dish’

Bier en wild, dat smaakt naar bier!

Ultiem genieten met bier aan tafel!

Wild met bier combineren zit in de culinaire wereld stevig in de lift. Het is dan ook zowat het meest perfecte huwelijk ooit! Niet alleen wijn, ook bier smaakt heerlijk in combinatie met wild. Op donderdag 15 november 2018 staat bier en wild geheel in het teken tijdens het Wild & Bierdiner 2018.

Dit culinaire evenement wordt georganiseerd door Residence Rhenen in samenwerking met Slijterij het plein.

Bier

Onder leiding van biersommelier Kim Lentjes wordt u meegenomen in de wereld van bier, de keukenbrigade van Residence Rhenen bereid heerlijke wildgerechten, waarin bier wordt verwerkt.
Kim behaalt niet één, maar twee keer de titel Internationaal Biersommelier. Eenmaal aan de London Beer Academy, met wie ze later gaat samenwerken en eenmaal aan het prestigieuze Siebel Institute of Technology/Doemens in Chicago. Ze heeft de opleiding Bierkeurmeester van de BKG gedaan.

Naast de overduidelijke voordelen van haar kennis en kunde is Kim niet gebonden aan een brouwerij. Dit verzekert een ongekleurde mening, maar ook dat ze altijd de mooiste bieren mogelijk zal kiezen.

Het Wild en Bier menu

Bitterbal van wild | mayonaise van eekhoorntjesbrood

 *.*.*

Carpaccio van hert | Reypenear | aceto balsamico

Gerookte eendenborst | chips van pastinaak

Wildpaté en crôute | kweeperencompote

*.*.*

Wildbouillon | rilette van wildzwijn & paddenstoelen

*.*.*
LIVE COOKING

Wildzwijn van het spit crème van pastinaak gebakken paddenstoel

Hertenrösti | gebakken spruitjes | jus van Jagermeister

Wildhachee | Bockbier |  shiitake | stamppot van rode kool

*.*.*

Carrot cake | hangop van kaneel

Parfait van amarena kers

BIERamisu

Bovenstaand menu wordt begeleid met diverse bekende en onbekende bieren. Sommige soepel & subtiel, andere weer donker en rijk. Van amber en elegant tot intens en uitdagend.

Reserveren voor het Wild & Bier diner?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Wie en wat tijdens de Open Top Trouwlocatie Route bij Residence Rhenen

WAT MAG JE VERWACHTEN TIJDENS DE OPEN TOP TROUWLOCATIE ROUTE

Open Toptrouwlocatie Route

Op zoek naar een sprookjesachtige trouwlocatie? Kom dan op zondag 23 september 2018 tussen 11.00 en 16.00 uur naar Residence Rhenen.

Ga jij trouwen? Dan is de Open Top Trouwlocatie Route dé manier om jouw trouwlocatie te vinden. Kom vrijblijvend rondkijken en proef de sfeer bij top trouwlocatie Residence Rhenen. Ontdek of de uitstraling en sfeer van trouwlocatie Residence Rhenen bij jullie wensen past en natuurlijk vooral of je die ene klik voelt. Tijdens de Open Top Trouwlocatie Route zorgen wij voor een echte wedding vibe. Zo krijg jij een nog beter beeld van hoe een ceremonie eruit kan komen te zien, hoe de tafels gedekt worden voor een huwelijksdiner en of de ruimte voor het feest past voor het aantal genodigden.


VAN IDYLLISCH BUITEN TROUWEN IN HET BOS TOT SWINGENDE PARTIES

Tijdens de Open toptrouwlocatie route kun je vrijblijvend en zonder afspraak een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen! Residence Rhenen is een trouwlocatie gelegen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ligt centraal in Nederland.

Onze trouwlocatie beschikt over 6 sfeervolle ruimten, die ingericht kunnen worden naar jouw wens. Kies je eigen huisstijl, moderne lounge uitstraling of hou je meer van de romantisch klassieke ambiance.

Wat mag je verwachten van Residence Rhenen en haar leveranciers?

Wij ontvangen jullie met een glas bubbels tijdens de open top trouwlocatie route. Naast een rondleiding door de zalen en het proeven van de sfeer kunnen wij een vrijblijvende offerte presenteren. Deze leveranciers zullen zich presenteren tijdens de Open Top Trouwlocatie Route:

BABS Con | trouwambtenaar

Babs Con

Jullie trouwambtenaar heet Con Bolderman, al sinds 2009 beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS Con) voor de Gemeente Rhenen. Wonend in Arnhem reist hij graag Nederland door als jouw trouwambtenaar. Waar jullie in Nederland ook willen trouwen , alles is mogelijk!

Jullie bepalen het wat, hoe en waar en maken gebruik van de ervaring, ideeën en creativiteit van Con. Als toekomstig bruidspaar is het jullie mooiste dag en we doen het op jullie manier! Bekijk wat anderen over deze trouwambtenaar schrijven.

Taartaholics | bruidstaarten

Taartaholics is een begrip in deze omgeving als het gaat om prachtige en lekkere bruidstaarten.
Er is van alles te regelen voor jullie bruiloft, onder andere een bruidstaart. Taartaholics kan jullie helpen met een bruidstaart op maat, helemaal hoe jullie het wensen! Van smaak tot kleuren, alles kan besproken worden! Bekijk alvast enkele voorbeelden.

Tijdens de Open Top Trouwlocatie Route krijg je een voorproefje van Taartaholics.

Balloonsss | ballondecoratie op je bruiloft

balloonsss
De jurk, de kus, de muziek.. Je bruiloft moet dé perfecte combinatie zijn van bijzondere elementen. Het zit ‘m in de details die het een dag maken om nooit meer te vergeten. De juiste fotograaf, een droomlocatie maar ook een feestelijke ballondecoratie voor je bruiloft zijn de investering méér dan waard! Martina Hidding is het ‘geheime wapen’ achter Balloonsss. Zij vindt het geweldig om met ballonnen bezig te zijn. Ze geven gelijk een gezellig, feestelijk sfeertje waar ze zo van houd. Martina geniet van het leven, is positief, enthousiast en maakt van elke dag een feestje! Dat is ook de reden dat ze is begonnen met Balloonsss!

Maak kennis met Balloonsss tijdens de Open Top Trouwlocartie Route op zondag 23 september 2018.

Selijn Fotografie | Bruidsfotografie

Selijn-Fotografie
Jullie trouwdag is een dag vol liefde die uniek is. Een dag vol emoties, liefde en vreugde met de mensen die jullie dierbaar zijn. Dat willen jullie graag vastgelegd hebben. Samen met jullie maken wij jullie trouwdag onvergetelijk met liefdevolle en tastbare herinnering.

Persoonlijk met een vleugje romantiek, ongedwongen met een stoer randje.
Een ervaring die je telkens opnieuw beleeft na jullie bruiloft. Selijn fotografie is trotse winnaar van de Bruidsfoto & Film Award 2018 Tot de 23ste!

De vriendelijke DJ | Best beoordeelde Bruiloft DJ volgens The Perfect Wedding

Met een kleine 100 bruiloften per jaar mag ik mezelf inmiddels behoorlijk bruiloft expert noemen. Ik geef je dan ook graag tips en span die avond graag samen met je ceremoniemeester(s) om de avond zo perfect mogelijk te laten verlopen.

Mijn DJ meubel is speciaal voor bruiloften ontworpen. Begin van de avond kan er een selectie (trouw)foto’s getoond worden op het meubel zo kunnen ook je avondgasten nog even nagenieten bij binnenkomst.
Ook voor (live) muziek bij de ceremonie kun je bij mij terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Zangeres begeleid op Piano? Of een live Saxofonist.

De Vriendelijke DJ spreekt je graag vrijblijvend op de Open Top Trouwlocatie Route om de vele mogelijkheden te bespreken.

Deelnemen aan de open trouwlocatie route van top trouwlocatie Residence Rhenen?

Kom vrijblijvend langs tijdens de open route op zondag 23 september 2018, je kan je ook aanmelden via de website van de open trouwlocatie route. Onze huwelijk managers ontvangen je graag!

Is Residence Rhenen jullie definitieve locatie? Geef deze door aan toptrouwlocaties.nl en ontvang gratis het Rituals cadeaupakket. Daarnaast maak je o.a. kans om jullie huwelijksdag t.w.v. max. € 10.000,- te winnen.

De wijnmaker op bezoek tijdens het wijnmakers diner

Op dinsdag 11 september 2018 organiseren Wijnhandel Appeldoorn te Velp & Residence Rhenen een wijnmakers diner van wijnhuis Chakana Estate uit Mendoza, in Argentinië.

Op deze avond serveren wij een 3 of 4-gangen diner met Argentijnse invloeden, waarbij de Big Green Egg een prominente rol speelt. Uiteraard geserveerd met begeleidende wijnen van Wine Estate Chakana. Tijdens het wijnmakers diner zal de wijnmaker van Chakana Estate u meenemen in zijn wereld van de wijn.
wijnmakersdinerChakana is de naam van een sympathiek wijnbedrijf in Mendoza, in Argentinië. Het is nog piepjong: Chakana werd opgericht in 2002. Op 2 mei, om precies te zijn, want dan staat het zuiderkruis – ‘chakana’ in de taal van de inheemse bevolking – rechtop aan de hemel en gaat het nieuwe landbouwseizoen van start.

Chakana is een hypermodern bedrijf, met een capaciteit van 2 miljoen liter wijn. Toch heeft dit wine estate oog voor detail. Zo zijn de tanks bewust klein gehouden, zodat druiven van verschillende wijngaardpercelen apart verwerkt kunnen worden. Want de herkomst van de wijn, zijn terroir, is belangrijk voor Chakana, dat wijngaarden heeft in onder andere Luján de Cuyo, het beste deel van Mendoza. In Argentinië is dat een benadering die pas de laatste tien jaar serieuze aandacht krijgt.

Internationaal wijnconsultant Alberto Antonini, Italiaan van oorsprong, stuurt het wijnmaken aan bij Chakana. Als oenoloog heeft hij natuurlijk veel technische kennis in huis, maar hij gebruikt die kennis juist om zo min mogelijk foefjes met de wijn uit te halen. Less is more, is zijn motto: laat de natuur het werk maar doen.

Het menu & de wijn van het wijnmakers diner

Amuse
Pittige Empanadas
Chakana Salta Torrontés

Voorgerecht
Carabinera gamba de la Brasa
Chakana Mendoza Estate Selection Chardonnay

Tussengerecht (bij 4 gangen)
Gemarineerde buikspek Big Green Egg
Chakana Mendoza Nuna Estate Syrah

Hoofdgerecht
Argentijnse Rib Eye met Chimichurri saus
Chakana Mendoza Estate Selection Malbec

Dessert
Koffie compleet
Koffie, thee naar keuze met een diversiteit aan dulce de leche friandises

wijnmakersdiner
De ontvangst is om 18.00 uur
3 of 4-gangen diner (enkel op reservering)
Wijnen van Chakana Estate
3-gangen à € 49,50,- p.p. | 4-gangen à € 54,50 p.p. (all-in)
Reserveren : info@residencerhenen.nl of 0318 – 542 888

Reserveren?

oplaadpunt-electrische-auto Residence Rhenen

Nieuwe menukaart & Pasen

Nieuw Menukaart in Restaurant de Rotisserie

De keukenbrigade heeft weer een prachtige kaart gepresenteerd. De klassiekers, maar ook nieuwe gerechten treft u aan op de nieuwe menukaart. Het Capelin varken uit de regio Auvergne is nieuw en de tournedos is terug van weg geweest. In onze dry aged kabinet treft u de rib eye aan, en voor de visliefhebbers hebben we prachtige rogvleugel uit de Noordzee of zeebaars icm bijzonder grote gamba’s op de kaart staan. Het trilogie menu is aangepast aan het seizoen. Proef en beleef de nieuwe kaart. Reserveer direct een tafel.

Geniet met het gehele gezin van de Paasbrunch met LIVE COOKING

Op maandag 2 april ’18, 2e paasdag verzorgt Residence Rhenen een Paasbrunch in ‘t Koetshuis voor jong en oud. Geniet met het hele gezin van een uitgebreid brunchbuffet met Live Cooking.

Voor de kinderen presenteren wij een speciaal kinderbuffet en kunnen zij genieten van het professionele kinder entertainment in een aparte ruimte. Voor de kleinsten draaien we een leuke film en kunnen ze worden geschminkt. Uiteraard mogen ze eieren gaan zoeken.


Wij ontvangen u graag tussen 11.00 en 12.00 uur voor de feestelijke Paasbrunch.

Op beide paasdagen in Restaurant de Rotisserie geopend vanaf 11.30 uur voor lunch, vernieuwde High Tea, High Wine & Beer of een heerlijk diner.

2018

BIG GREEN EGG, WHISKY & MORE..2018Residence Rhenen 2018

Residence Rhenen wenst u allen een goed en culinair 2018!

In 2018 gaat Residence Rhenen door waar het gebleven is, in februari ’18 diverse events, maar ook
elke donderdag in ’18 blijft in het teken staan van: Big Green Egg Thursday

Residence Rhenen 2018

Open Top Trouwlocatie Route 2018

Voor het eerst op zaterdag!  De Open Top rouwlocatie Route op zaterdag 3 februari 2018 van 11:00 tot 16:00 uur. Je kunt vrijblijvend onze trouwlocatie bezichtigen. Residence Rhenen is één van de top trouwlocaties en opent haar deuren voor toekomstige bruidsparen. Tijdens de Open trouwlocatie route kun je vrijblijvend en zonder afspraak een kijkje nemen; op zoek naar dat ene, speciale gevoel: hier willen wij trouwen!

van idyllisch buiten trouwen in het bos tot een swingende party!

2018

Het populaire Whisky Diner & Proeverij staat weer op de agenda!

Op maandag 5 en 19 februari 2018 is het weer tijd voor het Whisky Diner & Proeverij.
Al 13 jaar op rij een samenwerking met Slijterij Het Plein en Jan Beek (Keeper of the Quaich).

 

 

Nieuw bij Restaurant de Rotisserie

Ontwikkelingen bij Residence Rhenen!
Restaurant de Rotisserie
Nieuwe menukaart Restaurant Rhenen – Restaurant de Rotisserie

Vanaf woensdag 21 juni presenteert Restaurant de Rotisserie een vernieuwde menukaart die inspeelt op het seizoen, met verse en eerlijke producten. Bij mooi weer is het meest unieke terras van de omgeving geopend, wij koken dan zelfs in onze buitenkeuken.

Enkele producten die u aantreft op de nieuwe menukaart is de dry aged entrecote die wij zelf laten rijpen in de dry age kabinet, deze treft u aan in onze open keuken. Canner kreeft en het fruit uit de Betuwe mag niet ontbreken op de vernieuwde menukaart.  Vergeet uiteraard de Big Green Egg Thursday niet! Tevens geniet u al voor € 10,00 van een heerlijke club sandwich gemaakt met desembrood! Maar voor elke gelegenheid bent u welkom in Restaurant de Rotisserie. Bekijkt u zelf de invulling van de vernieuwde menukaart.

Dry Age Kabinet in Restaurant de Rotisserie?

Dry Aged entrecote
In ons Restaurant treft u een Dry Age kabinet aan en hebben wij een 35 dagen gerijpte entrecote op de nieuwe menukaart staan.
Als een stuk vlees eerst de tijd heeft gekregen om te rijpen, dan krijgt het een heerlijke volle smaak. Dry Ageing is een bereidingswijze die zorgt voor heel mals vlees met een intense smaak!

De entrecote op de nieuwe menukaart van Restaurant de Rotisserie word 35 dagen gerijpt in een dry age kabinet waar de luchtvochtigheid (85 procent), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 en 1 graden Celsius) streng worden gecontroleerd.

Tijdens dit proces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor de entrecote een geconcentreerde smaak krijgt. Het spierweefsel wordt langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in de entrecote. Dit maak deze dry aged entrecote zo lekker mals.

Op de nieuwe menukaart van ons prachtige restaurant in Rhenen serveren we deze 35 dagen gerijpte dry aged entrecote met ravioli van paddenstoelen, een speciaal ontwikkelde dry rub en een jus gemaakt met Jack Daniels. Uiteraard serveren we hier huisgemaakte frites en mayonaise bij, alsmede een compote van rabarber. Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Big Green Egg Thursday

Sinds 4 weken staat de donderdag bij Restaurant de Rotisserie in het teken van Big Green Egg Thursday!
Big Green Egg ThursdayElke donderdag bieden wij in Restaurant de Rotisserie een malse Black Angus steak van de Big Green Egg aan voor slechts € 17,50 p.p. Lekker met huisgemaakte frites, mayonaise en een prachtig bordgarnituur. Onder toeziend oog wordt uw steak gegrild op de Big Green Egg, bij mooi weer vanuit onze buitenkeuken en bij minder mooi weer uit de open keuken in Restaurant de Rotisserie. De gegrilde Black Angus Steak zal voorzien zijn van onze signature rub!

Reserveren Restaurant Rhenen?