Nieuws

Dinertas

De Take Away Dinertas van Residence Rhenen, Restaurant de Rotisserie;

Pasta salade met gerookte kip

Mini broodje carpaccio classico

Mini broodje gerookte zalm

Quiche Lorraine

Tiramisu in glas


De dinertas a € 15,00 p.p.
Bestel de dinertas minimaal 1 dag voorafgaande voor 17.00 uur.
Zijn er allergie of dieetwensen geef dit dan even door bij de bestelling.
U kunt de dinertas tussen 11.30 en 18.30 uur afhalen bij Residence Rhenen, Restaurant de Rotisserie.

Wij vragen u vriendelijk:

– Om alleen te komen
– Om per pin te betalen, bij voorkeur contactloos
– Om voldoende afstand te houden
– Om op het besproken tijdstip lang te komen

Reserveren
info@residencerhenen.nl | 0318-542888

Borreltas

De Take Away Borreltas van Residence Rhenen, Restaurant de Rotisserie;

Italiaanse bol met aioli en tapenade van zongedroogde tomaten

Toastjes met brie, Serranoham en tonijn

Charcuterie met Chorizo, Coppa di Parma en Spinata Romana

Oude kaas met grove mosterd

Gemarineerde olijven

Borrelnootjes mix

De borreltas a € 17,50 p.p.
Bestel de borreltas minimaal 1 dag voorafgaande voor 17.00 uur.
Zijn er allergie of dieetwensen geef dit dan even door bij de bestelling.
U kunt de borreltas tussen 11.30 en 18.30 uur afhalen bij Residence Rhenen, Restaurant de Rotisserie.

Wij vragen u vriendelijk:

  • Om alleen te komen
  • Om per pin te betalen, bij voorkeur contactloos
  • Om voldoende afstand te houden
  • Om op het besproken tijdstip lang te komen
Reserveren
info@residencerhenen.nl | 0318-542888


Proef ’t seizoen – WILDKAART

Frissere avonden en prachtige herfstkleuren in en rondom de bossen van Residence Rhenen. De dagen worden korter en dus zitten wij graag langer aan tafel. Culinair Nederland kijkt uit naar dit moment; het wildseizoen is aangebroken!
Iedere fijnproever weet dat het wildseizoen iets speciaals heeft. Genieten van de heerlijkste wildgerechten met bijpassende rode wijn van de wijnkaart of lekker een donker biertje.

Nieuwe smaken op de menukaart

Vanaf 15 oktober is onze (h)eerlijke nieuwe menukaart weer terug te vinden in Restaurant de Rotisserie. Naast de à la carte gerechten kunt u bij ons ook kiezen voor diverse wildspecialiteiten. Onze chef kok heeft zich wederom laten leiden door het culinaire wildseizoen.
Kom genieten van onze wildkaart en proef de smaken van de natuur. Bij Restaurant de Rotisserie kunt u diverse wildsoorten proeven.

Wat dat inhoudt? Wild is het hele jaar door verkrijgbaar, alleen niet elk soort tegelijk. Daarnaast is het jagen op kleinwild, zoals haas en fazant, maar een korte tijd toegestaan. Gefokt wild is het jaar rond verkrijgbaar, maar het belangrijkste verschil is dat de smaak hiervan veel subtieler is. Het karakteristieke ontbreekt. En daarom is het nú genieten geblazen.

Wild kan op verschillende manieren bereidt worden. Gebakken, gegrild, gestoofd – het is eenvoudig al lekker om te eten.
Maar wist u dat het ook van invloed is wat het dier zelf eet? Een ree die tot aan de jacht vrij in de natuur loopt en kruiden eet, smaakt daardoor veel rijker. En een houtduif die heeft kunnen smikkelen van vlierbessen, is zoetig van smaak en heeft veel roder vlees. Daarom is dit dé tijd dat wij extra van wild genieten. Komt u proeven?

Een tafel reserveren tijdens dit culinaire seizoen bij Restaurant de Rotisserie?

Reserveren

Proef ’t seizoen – WILDKAART

Frissere avonden en prachtige herfstkleuren in en rondom de bossen van Residence Rhenen. De dagen worden korter en dus zitten wij graag langer aan tafel. Culinair Nederland kijkt uit naar dit moment; het wildseizoen is aangebroken!
Iedere fijnproever weet dat het wildseizoen iets speciaals heeft. Genieten van de heerlijkste wildgerechten met bijpassende rode wijn van de wijnkaart of lekker een donker biertje.

Nieuwe smaken op de menukaart

Vanaf 15 oktober is onze (h)eerlijke nieuwe menukaart weer terug te vinden in Restaurant de Rotisserie. Naast de à la carte gerechten kunt u bij ons ook kiezen voor diverse wildspecialiteiten. Onze chef kok heeft zich wederom laten leiden door het culinaire wildseizoen.
Kom genieten van onze wildkaart en proef de smaken van de natuur. Bij Restaurant de Rotisserie kunt u diverse wildsoorten proeven.

Wat dat inhoudt? Wild is het hele jaar door verkrijgbaar, alleen niet elk soort tegelijk. Daarnaast is het jagen op kleinwild, zoals haas en fazant, maar een korte tijd toegestaan. Gefokt wild is het jaar rond verkrijgbaar, maar het belangrijkste verschil is dat de smaak hiervan veel subtieler is. Het karakteristieke ontbreekt. En daarom is het nú genieten geblazen.

Wild kan op verschillende manieren bereidt worden. Gebakken, gegrild, gestoofd – het is eenvoudig al lekker om te eten.
Maar wist u dat het ook van invloed is wat het dier zelf eet? Een ree die tot aan de jacht vrij in de natuur loopt en kruiden eet, smaakt daardoor veel rijker. En een houtduif die heeft kunnen smikkelen van vlierbessen, is zoetig van smaak en heeft veel roder vlees. Daarom is dit dé tijd dat wij extra van wild genieten. Komt u proeven?

Een tafel reserveren tijdens dit culinaire seizoen bij Restaurant de Rotisserie?

Reserveren

Open R

Ons nieuwe tuinterras is een feit, Open R!

In de openlucht, tussen de bomen genietend aan tafel, lounge of op je picknickkleed. Veiligheid staat uiteraard voorop, daarom is er gekozen voor veel ruimte tussen de tafels op het landgoed van Residence Rhenen. Dat is Open R!

Open R

Reserveer 1 dag van te voren een lunchtas, borreltas of picknicktas
en strijk neer op dit prachtige natuurterras. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen is er een kidstas te reserveren.
U kunt er ook voor kiezen om de tas mee te nemen in het bos van de Utrechtse Heuvelrug. Open R is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.30 tot 20.00 uur. Houd de sociale kanalen in de gaten, live muziek en andere creatieve uitingen zullen hier ontstaan.

Binnenkort te reserveren!

Pasen

Vier Pasen bij Residence Rhenen!

Zondag 12 en maandag 13 april is het weer Pasen! Op beide dagen is Residence Rhenen geopend, op eerste Paasdag presenteren wij een Paasbrunch en op tweede paasdag een Paasdinerbuffet in ‘t Koetshuis. Beide Paasdagen is Restaurant de Rotisserie geopend.

Een paasbrunch op 1e paasdag met de gehele familie?

Op zondag 12 april (1e paasdag) verzorgt Residence Rhenen een paasbrunch in ‘t Koetshuis voor jong en oud. Geniet met het hele gezin van een uitgebreid Brunchbuffet met Live Cooking.

SOEP|SALADE|BROOD|KAAS|VIS|VLEES|WARM BUFFET|DESSERT

Voor de kinderen presenteren wij een speciaal kinderbuffet en kunnen zij genieten van ons professionele kinderentertainment in een aparte ruimte. Voor de kinderen is er een speciale speel- en knutselruimte ingericht en… zij mogen eieren zoeken.  Voor de kleinsten draaien we een leuke film en kunnen ze worden geschminkt, uiteraard mogen ze eieren gaan zoeken.

Wij ontvangen u graag tussen 11.00 en 12.00 uur voor de feestelijke Paasbrunch, de prijs bedraagt € 39,50 p.p. & € 24,50 voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Genieten van het Paasdinerbuffet op 2e paasdag

Op maandag 13 april 2020 (2e paasdag) verzorgt Residence Rhenen een Paasdinerbuffet in ’t Koetshuis.

Geniet met het hele gezin van een uitgebreid Dinerbuffet met Live Cooking.
Laat u verrassen door het gevarieerde aanbod van feestelijke en culinaire gerechten.

Wij ontvangen u graag tussen 16.00 en 17.00 uur voor dit feestelijke buffet.

De prijs bedraagt € 42,50 per persoon. Kindersnackbuffet € 19,50 (tussen 3 en t/m 12 jaar)

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw Telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Uit eten met Pasen in Restaurant de Rotisserie?

    uit eten met pasen

    Tijdens de paasdagen is Restaurant de Rotisserie beide dagen geopend vanaf 11.30 uur. Voor deze feestelijke dagen heeft onze chef-kok een speciaal paasmenu samengesteld. U kunt kiezen uit een 3, 4, 5 of 6-gangen Paasmenu.

    Tevens kunt u ook genieten van een:

    High Tea   – High Wine  –  Beer & Food Tasting.

    Heerlijk te combineren met een fiets of wandelroute in het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug.

    Reserveren voor Pasen

    Ben je ten Huwelijk gevraagd?

    Origineel huwelijksaanzoek, en nu verder?

    huwelijksaanzoek residence rhenen

    Een origineel huwelijksaanzoek en inspiratie opdoen? Van plan om je partner ten huwelijk te vragen? Lees dit artikel dan verder.

    Ben je al ten huwelijk gevraagd, van harte gefeliciteerd, je leeft in de zevende hemel!
    Nu de tweede grote vraag – na het aanzoek – waar moet je mee beginnen?

    Het huwelijksaanzoek, hoe ziet dat eruit?

    Elke bruid in spé wilt graag vertellen over haar romantische en speciale huwelijksaanzoek. Oftewel, tijdens het ontbijt of tijdens de je favoriete serie een opmerking als ,,Schat, heb je weleens nagedacht over trouwen” mag daarom niet eens bestempeld worden als ‘huwelijksaanzoek’.
    Wat zijn haar verwachtingen, ongetwijfeld heeft ze wel eens een paar hints gegeven. Zal ze verrast zijn, hoe zal ze reageren en hoe hoort het eigenlijk zijn vragen die jij als haar partner zich moet afvragen.

    Je wilt toch dat ze JA zegt tijdens je huwelijksaanzoek, en dat ze zich op haar gemak voelt.
    We denken nu even aan het huwelijksaanzoek tijdens een grote NBA- basketbalwedstrijd, alle ogen waren gericht op hem en haar.

    Pas je idee aan op wat je partner leuk vindt, houd ze wel van de aandacht en vindt ze het geen probleem om in het middelpunt van de aandacht te staan? Maak daar dan gebruik van.

    Leg je perfecte huwelijksaanzoek vast!

    Zorg dat je je foto -of videocamera bij de hand hebt. Zo kunnen jullie aan het thuisfront laten zien hoe romantisch het was. Heb je wel om haar hand gevraagd bij je schoonvader..? Ouderwets of bijzonder! Ook leuk is een loveshoot en vraag haar ergens tijdens de shoot ten huwelijk, Melissa Ouwehand kan je hier goed bij helpen.

    Bijzondere manieren om haar ten huwelijk te vragen

    Natuurlijk zijn dit enkel ideeën, leuk is om haar op je eigen persoonlijke manier ten huwelijk te vragen.

    1. Tijdens oud & nieuw 2016 doet deze Lentenaar een origineel huwelijksaanzoek met lichtletters.

    2. Vraag je partner ten huwelijk bij een knisperend haardvuur in het romantische chalet.

    ten huwelijk vragen

    3. Na een heerlijke boswandeling neerstrijken in De Rotisserie. Zorg voor bloemen en een glas Champagne en blijf het huwelijksaanzoek uitstellen tot aan de cappuccino. Laat haar cappuccino versieren (bestrooien met cacaopoeder) met je aanzoek. Surprise!

    4. Liefde gaat door de maag, na een winterse wandeling een kop warme chocomelk met slagroom en de beste taart ever nuttigen in Restaurant de Rotisserie! Laat er zo’n gezellig ‘wil je met me trouwen’-slingertje of vlaggetje inprikken en je hebt een onweerstaanbaar huwelijksaanzoek.

    Heb je haar al ten huwelijk gevraagd, en nu verder?

    Waar moet je mee beginnen? Wij hebben een checklist voor je opgesteld.

    Je gaat trouwen 12 tot 8 maanden:

    • Kies een mogelijk trouwdatum, wellicht ben je flexibel en kan je hierover in gesprek gaan met je locatie
    • Maak een voorlopige gastenlijst
    • Is er een thema?
    • Save-the-date en kondig je bruiloft aan
    • Budget bepaling
    • Gemeentehuis of wellicht trouwen in een bos
    • Inpiratie opdoen: de trend DIY
      DIY maakt een bruiloft voor iedereen betaalbaar en leuk! Met een DIY thema geef je ook meteen een persoonlijk tintje aan je bruiloft. Doe alvast inspiratie op!
    • Maak een draaiboek
    • Oriënteer je tijdens de top trouwlocatie route op zaterdag 1 februari 2020

    Inspiratie voor je huwelijk bij Residence Rhenen

    Het belooft weer een mooi jaar te worden op het gebied van trouwen. We hebben de trends voor de bruiloft thema’s voor je op een rij gezet.

    Persoonlijk

    De afgelopen jaren zagen we dat de bruiloften bij Residence Rhenen steeds vaker waren geïnspireerd door pinterestborden, maar in 2019 gooien we het roer om. Bruidsparen willen steeds vaker een bruiloft die laat zien wie zij zijn. Alles wordt persoonlijker. Persoonlijke details zullen dan ook als decoratie worden gebruikt.

    Vintage

    Nieuw? Nee! Vintage bruiloften hadden we in 2016 ook al heel veel, maar we gaan er gewoon weer lekker mee verder. Je kunt dus blijven uitpakken met oude koffertjes, fotolijstjes, een kanten lintje in je bruidsboeket en oude meubels.

    Plaats als thema

    In 2016 gaan we zien dat belangrijke plaatsen voor het bruidspaar een steeds grotere rol gaan spelen tijdens hun bruiloft. Als een bruid bijvoorbeeld ten huwelijk is gevraagd in Parijs, dan krijgt de bruiloft een Parijs tintje waarbij de Eiffeltoren natuurlijk niet mag ontbreken.

    World Oceans Day

    Residence Rhenen. Good Fish Foundation

    Vier de World Oceans Day op 8 juni 2019 bij Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie –

    Op 8 juni wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. Een dag die in het teken staat van oceanen met gezonde visbestanden. Reserveer nu een tafel voor het World Oceans Diner op 8 juni a.s. in Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie.

    Oceanen nemen 72% van het totale oppervlak in, bijna 3 miljard mensen zijn van vis afhankelijk voor hun voedsel. Duurzame visproductie is een van de manieren om zuinig om te gaan met wat de zee ons geeft. Veel restaurants geven gehoor aan de oproep van Good Fish Foundation om op deze dag een World Oceans Diner te serveren. Een diner met alleen duurzame vis, gecontroleerd door de milieuorganisatie.

    Photoshoot bij Residence Rhenen. © Sebastiaan Rozendaal

    In restaurants wordt veel vis gegeten maar die is zeker niet altijd duurzaam gevangen of gekweekt. Niet duurzame, “rode” vis, is vis waar het slecht mee gaat. Dus ​die overbevist is, of gevangen met schadelijke technieken. Schadelijke vistechnieken zijn maken koraalriffen kapot of hebben dolfijnen en schildpadden als bijvangst. Moet je dan helemaal stoppen met vis eten? Nee, er zijn nog genoeg visbestanden die gezond zijn en die je met een goed geweten kunt eten. In de gratis VISwijzer app van Good Fish Foundation en het Wereld Natuur Fonds staat welke vis wel of niet duurzaam is. 

    Op zaterdag 8 juni presenteert Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie – een culinair World Oceans Day Menu.

    Photoshoot bij Residence Rhenen. © Sebastiaan Rozendaal

    World Oceans Day Menu

    Regenboog forel | Japans | yuzu | lotus wortel | parels aceto balsamico
    *.*.*
    Crème soep van rode biet | schelvis | crème fraiche
    *.*.*
    Wijting | brandade | venkel | beurre blanc sereh
    *.*.*
    Aardbei | romanoff | basilicum | vanille | chocolade

    3 gangen €36.50
    4 gangen €43.50

    Reserveren voor het World Oceans Day menu?

    Duurzame vis bij restaurant in Rhenen

    Duurzame vis op de menukaart van Restaurant de Rotisserie te Rhenen.

    Op de menukaart van Restaurant de Rotisserie zijn alle visgerechten voorzien van een beoordeling op basis van de viswijzer. Een beoordeling van vis, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Residence Rhenen, Restaurant in Rhenen vervult een ambassadeursrol door het creëren van bewustzijn. ‘Goede’ vis op de menukaart om de transitie naar een duurzaam visaanbod te stimuleren.

    Restaurant de Rotisserie gelegen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug te Rhenen draagt bij aan ‘Chefs voor Goede Vis’. Duurzame vissoorten op de menukaart en geen vis van ver weg, het beperken van de food miles. ,,Bij de samenstelling van de menukaart wordt er gekeken naar duurzame vis. Vis met een MSC- of ASC-certificering, biologisch gekweekte vis of ‘groene’ vis op de Viswijzer. Tevens wordt er gekeken naar de herkomst en de vangst- of kweekmethode’’, aldus de chefkok.

    De Viswijzer zet zich in voor meer kennis en informatie over duurzaam gevangen vis bij chefkoks. Het doel is om duurzame vis in steeds meer restaurants op de menukaart te krijgen. Bekijk de menukaart van Restaurant de Rotisserie te Rhenen.

    Zelf een ‘Good Fish Dish’ bereiden met schelvis?

    Crèmesoep van rode biet met schelvis

    500 gram rode bieten
    1 rode ui
    1 teentje knoflook
    4 st schelvis à 60 gram
    100 gram creme fraiche
    50 gram boter
    80 ml olijfolie
    1 liter groentebouillon
    ½ bos kervel
    1 bakje vene cress

    Bereiding

    Schil de rode bieten en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en bak hier de bieten met de ui en knoflook in, totdat de uitjes glazig zijn.
    Giet de groentebouillon erbij en laat koken. Als de bieten gaar zijn, kan de soep gepureerd worden in de blender.
    Pureer daarna de olie met de kervel en zeef deze.
    Klop de crème fraîche luchtig met een garde.
    Bak de schelvis om en om in de boter tot deze gaar is.
    Leg de schelvis in een diep bord en maak een quenelle van de crème fraîche.
    Leg 1 takje vene cress op de quenelle en druppel de olie hier omheen.
    Schenk de soep aan tafel in het bord.

    Geniet van uw ‘Good Fish Dish’

    Bier en wild, dat smaakt naar bier!

    Ultiem genieten met bier aan tafel!

    Wild met bier combineren zit in de culinaire wereld stevig in de lift. Het is dan ook zowat het meest perfecte huwelijk ooit! Niet alleen wijn, ook bier smaakt heerlijk in combinatie met wild. Op donderdag 15 november 2018 staat bier en wild geheel in het teken tijdens het Wild & Bierdiner 2018.

    Dit culinaire evenement wordt georganiseerd door Residence Rhenen in samenwerking met Slijterij het plein.

    Bier

    Onder leiding van biersommelier Kim Lentjes wordt u meegenomen in de wereld van bier, de keukenbrigade van Residence Rhenen bereid heerlijke wildgerechten, waarin bier wordt verwerkt.
    Kim behaalt niet één, maar twee keer de titel Internationaal Biersommelier. Eenmaal aan de London Beer Academy, met wie ze later gaat samenwerken en eenmaal aan het prestigieuze Siebel Institute of Technology/Doemens in Chicago. Ze heeft de opleiding Bierkeurmeester van de BKG gedaan.

    Naast de overduidelijke voordelen van haar kennis en kunde is Kim niet gebonden aan een brouwerij. Dit verzekert een ongekleurde mening, maar ook dat ze altijd de mooiste bieren mogelijk zal kiezen.

    Het Wild en Bier menu

    Bitterbal van wild | mayonaise van eekhoorntjesbrood

     *.*.*

    Carpaccio van hert | Reypenear | aceto balsamico

    Gerookte eendenborst | chips van pastinaak

    Wildpaté en crôute | kweeperencompote

    *.*.*

    Wildbouillon | rilette van wildzwijn & paddenstoelen

    *.*.*
    LIVE COOKING

    Wildzwijn van het spit crème van pastinaak gebakken paddenstoel

    Hertenrösti | gebakken spruitjes | jus van Jagermeister

    Wildhachee | Bockbier |  shiitake | stamppot van rode kool

    *.*.*

    Carrot cake | hangop van kaneel

    Parfait van amarena kers

    BIERamisu

    Bovenstaand menu wordt begeleid met diverse bekende en onbekende bieren. Sommige soepel & subtiel, andere weer donker en rijk. Van amber en elegant tot intens en uitdagend.

    Reserveren voor het Wild & Bier diner?

      Uw naam (verplicht)

      Uw email (verplicht)

      Uw Telefoonnummer (verplicht)

      Onderwerp

      Uw bericht