VIGNERONS DîNER MICHEL GASSIER

29
Sep 2016
Donderdag

Vignerons diner Michel Gassier

VIGNERONS DîNER MICHEL GASSIER

Op donderdag 29 september 2016 organiseren Wijnhandel Appeldoorn te Velp & Residence Rhenen|
een VIGNERONS DîNER van wijnhuis Château de Nages, Michel Gassier.

Katja van Haaren van wijnhuis Michel Gassier (Château de Nages) uit Frankrijk,
wijnstreek Costières de Nîmes (Zuid-Rhône) begeleidt samen met Luuk Vreugdewater (register vinoloog wijnhandel Appeldoorn) het Vignerons diner bij Residence Rhenen – Restaurant de Rotisserie –

De wijngaarden van Château de Nages profiteren van de gunstige combinatie van warme dagen en koele nachten.
frankrijk_zuid-rhone_costieres_de_nimes

Château de Nages

Bij een mooie wijn gaat de eer meestal naar de wijnmaker. Maar die doet uiteraard niet alles alleen. Het is dan ook prettig te zien dat Michel Gassier, eigenaar van Château de Nages in Costières de Nîmes (Rhône), zijn hele team noemt als belangrijke factor in het ontstaan van zijn wijnen. Ook heel wijs is zijn opmerking dat naarmate de wijnmaker ouder wordt, de balans in de wijnen steeds preciezer wordt.

De juiste balans, dat is waar de werkwijze van dit familiebedrijf om draait. Zowel in de wijngaard als de wijnkelder streeft Gassier ernaar zo min mogelijk in te grijpen in natuurlijke processen. De kunst is te weten wanneer je wél iets moet doen. Als de mens zijn handelingen beperkt tot de essentie, heeft de wijn de beste kans om een uitdrukking te zijn van de plek waar hij vandaan komt, vindt Gassier.

Op het familiebezit Château de Nages maakt Gassier wijnen van de traditionele druiven van de streek, zoals syrah, mourvèdre en grenache. Samen met zijn vrouw heeft hij echter nog een ander wijngoed: Mas Molines. En daar gaan de remmen los: ze experimenteren er met allerlei druivenrassen en nieuwe blends. Niet alleen voor de lol, maar ook om de volgende generatie nieuwe inzichten mee te geven. En om ons heerlijke wijnen te bezorgen, natuurlijk.

michel gassier

De ontvangst is om 18.00 uur (enkel op reservering)
5-gangen diner
Wijnen van Château de Nages, Michel Gassier
Waters en after dinner koffie
€ 65,- p.p. Reserveren : info@residencerhenen.nl of 0318 – 542 888