Wijnmakers diner

25
Jan 2023
Woensdag

De wijnmaker op bezoek tijdens het wijnmakers diner!

Op woensdag 25 januari organiseren Le Baril & Residence Rhenen een Portugees Wijnmakers diner.

Op deze avond serveren wij een 4-gangen diner en Portugese wijnen van Optawines.  Tijdens het wijnmakers diner wordt u meegenomen in het verhaal, het maken van wijn en het proeven van de wijnen van Opta Wines.

Optawines

Het wijnhuis, dat voluit Sociedade Agrícola Boas Quintas heet, werd in 1991 in de gerenommeerde wijnregio Dão opgericht door Nuno Cancela de Abreu, 4e generatie van een familie die zich al meer dan 130 jaar met de productie van wijn bezighoudt. In dit bedrijf wilde hij al zijn opgedane kennis en ervaring met betrekking tot oenologie en wijnbouw inzetten om karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit te gaan maken.
Vanwege het succes dat hij in de tijd heeft geboekt, breidde Nuno sinds 1998 uit naar andere regio’s in Portugal. Inmiddels produceert Boas Quintas ook wijnen uit Bucelas, Peninsula de Setúbal, Alentejo, Porto en de Douro. De filosofie van het wijnhuis is er één van diversiteit: elke wijn heeft zijn eigen natuur en identiteit, die uiteraard sterk samenhangt met lokale druivenrassen, klimaat, terroir en tradities. Over natuur en diversiteit gesproken: Boas Quintas ging in 2014 in zee met het Portugese ICNF (‘Institute for Nature and Forest Conservation’) in het kader van de bevordering van de biodiversiteit. Hierbij horen vanzelfsprekend beperking van pesticidengebruik en bescherming van flora en fauna. In 2016 werd het bedrijf door het wijnmagazine ‘Revista de Vinhos’ uitgeroepen tot ‘Best Portuguese Wine Company’. In hetzelfde jaar werd Nuno Cancela de Abreu door wijncriticus Aníbal Coutinho verkozen tot beste Portugese wijnmaker.

Wijnmakers dinerWijnmakers diner

 

 

 

Wijnmakers diner

De ontvangst is om 18.30 uur met een glas Rosé en amuse
Wijnen van Opta Wines
4-gangen + wijnen à € 64,50,- p.p.

Reserveren Restaurant