De mooiste dag van je leven, je bruiloft in cijfers

15
mei
2016

Je bruiloft in cijfers, trends en bestedingen!

bruiloft

Na aanleiding van het nationaal trouwonderzoek lichten wij de meest interessante en belangrijke aspecten uit van Dé Bruiloft!.

Het blijft cliché, maar nog steeds vraagt de man de ander ten huwelijk. 90% van de huwelijksaanzoeken vraagt de man de ander ten huwelijk. Waar en hoe is het huwelijksaanzoek gedaan, lees hier meer over in het artikel: Huwelijksaanzoek, en nu verder? 

Algemene zaken van de mooiste dag, de Bruiloft!

De donderdag en zaterdag blijven de klassieke dagen waarop er veelal getrouwd wordt. De donderdag neemt een vaste derde plek in; 1 op de 10 bruidsparen kiest voor de donderdag. Toch kiest 15% van de bruidsparen voor een maandag, dinsdag of woensdag! Deze dagen zijn ook erg interessant; een droombruiloft tegen nog aantrekkelijkere prijzen! Bekijk het MaDiWo arrangement van Residence Rhenen.
De zomermaanden (van mei t/m september ) zijn tevens de meest gewilde trouwmaanden. Mei 2015 was erg populair, mede te wijten aan de speciale datums: 05-05-15 en 15-05-15
De Winter Wedding neemt ook in populariteit toe. De verlichte oprijlaan, brandende vuurkorven en fakkels. En binnen wacht misschien wel de grootste verrassing. Romantisch ingerichte zalen met kaarslicht en brandende openhaarden in alle ruimtes.
De Residence is in alle opzichten een top trouwlocatie gericht op het winter thema.
65% van de bruidsparen maakte de datum niet uit, wel de periode. Mocht je last-minute willen trouwen, dan kan je gebruik maken van het: Ja, ik wil! Trouwen binnen 3 maanden arrangement
Mocht je hiervoor kiezen dan profiteer je van vele kortingen.

53% van de getrouwde vrouwen gebruikt na de huwelijksdag een dubbel achternaam, eerst die van de partner en dan de eigen achternaam. 89% maakt gebruik van een ceremoniemeester, vaak is dit een vriend of vriendin van het bruidspaar.
Gemiddeld zijn er 54 daggasten en 102 avondgasten op de trouwdag.

De Top 3 van nummers gebruikt bij de entree van de huwelijksplechtigheid:

 1. John Leggend – All of me
 2. Pachelbel – Canon in D
 3. Christina Perri – A Thousand Years

67% van de bruidsparen hebben een openingsdans gedaan en dit zijn de meest gedraaide nummers:

 1. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
 2. John Leggend – All of Me
 3. Christina perri – A Thousand Years
 4. Coldplay – Sky Full Of Stars
 5. Mr. Probz – Nothing Really Matters

Een DJ, met steeds meer live artiesten (saxofonist, percussie en/of zanger(es)) is de meest gangbare vorm van entertainment op de feestavond.

56% van de bruidsparen maken gebruik van een bepaald kleurthema, de meest gebruikte, top 3:

 1. Wit
 2. Licht roze
 3. Paars/ Lavendel

Locaties waar je kan kiezen in interieur zijn de pioniers. Ook bepaalde thema’s blijven hip en happening. Vintage, Bohemian, DIY en festival Wedding zijn veel voorkomende thema’s tijdens een bruiloft. Voor ideeën adviseren wij te kijken op pinterest.

Hoelang van tevoren oriënteerden bruidsparen zich op enkele grote uitgaven van hun huwelijksdag?

 • 10,4 maanden voor De Locatie
 • 8,6 maanden voor de Trouwjurk
 • 6,8 maanden voor de Trouwringen
 • 5,4 maanden voor het Trouwpak
 • 5,3 maanden voor de Huwelijksreis

Welke locatie voor de Top Bruiloft!

61% van de bruidsparen hebben gekozen voor 1 locatie tijdens de bruiloft. Een locatie met meerdere zalen , en een bruidssuite geniet de voorkeur.
51% van de bruidsparen heeft voor de volgende soort locatie gekozen: Buitenlocatie waar buiten getrouwd kan worden, een land-herenhuis of restaurant!
De offerteaanvraag bij de locatie ging 66% gepaard met een bezichtiging, bijvoorbeeld tijdens de De Open Toptrouwlocatie Route op zondag 3 juli. De verwachting van bruidsparen neemt toe: een locatie moet aan meer criteria voldoen. in ieder geval ten opzichte van 2015. Uitstraling/ sfeer/ ligging/ alles op 1 locatie zijn de redenen om juist voor Residence Rhenen te kiezen.

47% van de bruidsparen hebben voorkeur voor een all inn inclusive prijs. 87% woont binnen 44 minuten van de trouwlocatie af.
88% verwacht sfeerfoto’s op de website van de locatie te zien: bekijk de fotogallerij!

Hoe ervaar je je bruiloft?

48% vindt het Ja woord het mooiste moment van de hwelijksdag. 96% van de bruidsparen ziet de huwelijksdag (in hoge mate) als de dag van hun leven.

Stressfactoren voorafgaande de bruiloft:

 • de genodigdenlijst
 • het weer
 • controle uit handen geven
 • kleine details

Tips voor aanstaande bruidsparen:

 • Geniet van de voorbereiding en vooral van de dag zelf!
 • Doe wat bij je past, het is jullie dag!
 • kies een ceremoniemeester, die jullie beide vertrouwen!
 • Maak een draaiboek!

 

When is saw you, i fell in love, and you smiled, because you knew.